Στην Καλαμάτα το 29ο μαθηματικό συνέδριο της ΕΜΕ


Από το http://www.sch.gr

Στην Καλαμάτα πραγματοποιείται φέτος το 29ο μαθηματικό συνέδριο, που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού της συμβουλίου.

altΤου Θανάση Τοτόμη | Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διακεκριμένοι στοχαστές των μαθηματικών και διαμορφωτές της σύγχρονης μαθηματικής σκέψης εκατοντάδες σύνεδροι – καθηγητές από τα πανεπιστήμια της χώρας, της Κύπρου, και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, θα πάρουν μέρος στο συνέδριο. Στόχος του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη των μαθηματικών και η επισήμανση της συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, και της εκπαίδευσης.

Στην θεματική ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται τα ζητήματα: ΄΄Τα μαθηματικά: Η θεωρία, η πράξη και οι προεκτάσεις΄΄, ΄΄οι ανάγκες και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού στην τάξη΄΄, ΄΄η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση΄΄. Οι προτάσεις διδασκαλίας των μαθηματικών της πρωτοβάθμιας & της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ιστορία και η φιλοσοφία των μαθηματικών. Ο ρόλος των μαθηματικών στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και την οικονομία. Τα πολυμέσα και τα μαθηματικά. Η σύγχρονη μαθηματική έρευνα. Οι πρόσφατες ερευνητικές εργασίες στη μαθηματική επιστήμη. Παρουσίαση άρθρων επισκόπησης στις σύγχρονες ερευνητικές μαθηματικές περιοχές. Η τέχνη και τα μαθηματικά. Η αξιοποίηση της τέχνης στη διδακτική προσέγγιση των μαθηματικών εννοιών. Τα αναλυτικά προγράμματα: το περιεχόμενο, η αξιολόγηση, και ο σχεδιασμός. Τα μαθηματικά και τα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Τα θέματα επιμόρφωσης και αξιολόγησης των δασκάλων των μαθηματικών.

Στα πλαίσια του συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα μαθηματικά θέματα. Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική: ΄΄Τα βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διαπιστώσεις και προοπτικές΄΄, με εισηγητές τους Θ. Ζαχαριάδη, Β. Κατσαργύρη, Γ. Πολύζο, και Β. Φαρμάκη.

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική: ΄΄Οι τρόποι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση΄΄, με εισηγητές τους Ε. Αυγερινό, και Σταύρο Παπασταυρίδη. Στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική: «Ο εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προετοιμασία, επιμόρφωση και αξιολόγηση» με εισηγητές τους Μανώλη Μορόγλου, Μάκη Μαυρέλη και συντονιστή τον Γιάννη Κερασαρίδη.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής του Φυσικού Τμήματος του πανεπιστημίου Αθήνας θα πραγματοποιήσει ομιλία για το μηχανισμό των Αντικυθήρων. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γρηγόρης Καλογερόπουλος, γεν. γραμματέας ο Μανώλης Κρητικός καθηγητής του οικονομικού παν/μιου Αθήνας, ενώ πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του φετινού συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν|μιου Αθήνας Νίκος Παπαναστασίου. Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν ακόμη:

Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Αθήνας, Σ. Παπασταυρίδης, Δ. Πόταρη, Χριστόδουλος Αθανασιάδης, Διονύσιος Λάππας, Χ. Παπαγεωργίου, Χ. Δημητρίου, Ι. Δημητρίου , Θ. Ζαχαριάδης, Β. Φαρμάκης, Γ. Δημάκος.

Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Πάτρας Π. Σύψας, Α. Αρβανιτογεώργος, Β. Παπαντωνίου. Οι καθηγητές μαθηματικών του Αριστοτέλειου παν|μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου, Π. Μωυσιάδης.

Οι καθηγητές του ΕΜΠ, Δ. Τζανετής, Α. Μπουντουβάς, Αν. Φελλούρης, Χ. Φίλη, Α. Παπαϊωάννου και Ν. Αλεξανδρής από το παν. Πειραιά.

Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Ιωαννίνων Θ. Μπόλης, του παν|μιου Αιγαίου Ε. Αυγερινός, του παν|μιου Θράκης Β. Παπαδόπουλος, του παν|μιου Κρήτης Μ. Κολουνταζάκης, και του Ιόνιου παν|μιου Π. Βλάμος, του παν|μιου Κύπρου Α. Γαγάτσης, Κ. Χρίστου.

Η επιστημονική επιτροπή δέχεται εργασίες για κρίση έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hms.gr. Χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου: Aπό την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Χώρος διεξαγωγής: Καλαμάτα, Αμφιθέατρο ιδιωτικού συνεδριακού κέντρου Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 3616532, 210 3617784 και στη διεύθυνση www.hms.gr.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Μαθηματικά, Συνέδρια-Conferences

Ετικέτες: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: